Det er slut. Vi fortæller ikke flere historier på denne blog. Nye opgaver kalder. Vi skal videre.Besøg vores 2010-projekt på www.naboernekommer.blogspot.com
onsdag den 2. september 2009

Tilbageblik: Etly og Katrine i tårnetLørdag aften var fortællernes aften. I fyrtårnets ene kasemat fortalte de af karsken bælg fra kl. 18 til kl. 20.30. De var Etly Steenberg, Agnete Alsing og vores egen Katrine Faber. Her er det Etly og Katrine.

1 kommentar:

 1. Etly Steenberg overraskede. Hendes fuglefortælling handlede om turister. Hun beskrev turisten, der kommer til øen som en trækfugl fra fremmed himmelstrøg.

  Sommergæsten bringer – ligesom trækfuglen - noget nyt øen og markerer årstidens skifte. Og de rejser igen, når sæsonen er slut, turisten og fuglen.

  På den baggrund fortalte hun historien om hr. Kellermann, hvis far havde været fyrmester på Anholt Fyr. Kellermann var sømand og havde tilsyneladende tjent sig en mindre formue, måske i Amerika.

  På sine ældre dage var han en flittig sommergæst på Anholt i mange år. Han var en personlighed, som gav anledning til mange skrøner og anekdoter på øen.

  Inden sin død stiftede hr. Kellermann et legat blandt andet med det formål at støtte unge anholtboeres uddannelse. Han ligger i dag begravet på Anholt Kirkegård og på gravstenen bærer han titlen ’legatstifter’.

  SvarSlet