Det er slut. Vi fortæller ikke flere historier på denne blog. Nye opgaver kalder. Vi skal videre.Besøg vores 2010-projekt på www.naboernekommer.blogspot.com
onsdag den 30. september 2009

Et appendiks til fortællingerne

I dag er det to måneder siden vi rejste fra fyrtårnet. Til hver sit. Men stadig med fortællingerne i vores hjerte og med ørkensandet i vores lommer.
Sabine har været i Bratislava og udstillet sammen med norske og slovakiske kunstnere på udstillingen TBD Kingdom på det slovenske kunstakademi Vysoká škola výtvarných umení (VŠVU).
Katrine har optrådt med sit Teater Viva, og Aksel har spillet moderne vikingemusik med Krauka. Sammen har de to – Aksel og Katrine – optrådt ved åbningen af Hejmdal (Kræftpatienternes Hus i Århus).
Malene har blandt andet været på Guldagergaard International Ceramic Research Center ved Skælskør for at planlægge fremtidige projekter med keramikere fra Finland og Sverige.
Tabea forbereder en udstilling med ’Broderade tättingar och andra’, som åbner på Teatergalleriet i Kalmar den 24. oktober.

Fortællingerne har også levet deres eget liv, mens vi har haft travlt med hvert vores. Som en lille anerkendelse af vores arbejde er Fortællinger i fyrtårnet fremhævet som et eksempel på ’best practice’ i landdistriktsprogrammet, hvor vi har fået en del af vores støttekroner fra.

I begrundelsen hedder det blandt andet: ”(Kunstnerne) har formået at skabe begivenheder af høj kvalitet på Anholt. Det er dermed lykkes dem at formidle nogle af Anholts kvaliteter på en nærværende og vedkommende måde… De har samtidig formidlet nye tanker og ideer om kunst og kultur, som udspringer af stedet og lokalsamfundet.” Tak for de fine ord.

Som en udløber eller et nyt skud fra fortællingernes lange forgrenede rødder er vi kommet i kontakt med den hollandske kunstner Stan Coenders og fonden WaddenArt, som er ved at planlægge projektet "Any Questions" på Mandø. Stans ideer om kunst ligner vores. Mandø er - ligesom Anholt - en ø i familien af danske småøer. Det er spændende, om det bliver til et nyt kunst- og ø-samarbejde i 2010.

Dette blev en lille status - et appendiks til fortællingerne. Hvornår slutter historien?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar