Det er slut. Vi fortæller ikke flere historier på denne blog. Nye opgaver kalder. Vi skal videre.Besøg vores 2010-projekt på www.naboernekommer.blogspot.com
søndag den 23. august 2009

Fyrassistentens datter vender tilbage

Agnete Alsing er barn af fyrgården på Anholt. På lørdag vender hun tilbage til fyret for at fortælle om sin barndom i det lille samfund alleryderst på Anholts spids.

Da Agnete blev født i 1942 var hendes far fyrassistent på Anholt Fyr. Familien boede i fyrgården sammen med fyrmesterfamilien samt endnu en assistent og hans familie.

De tre familier udgjorde et lille, isoleret samfund dengang i krigsårene. De havde ikke meget kontakt med Anholt By og de andre anholtboere. Agnetes barnedåb foregik for eksempel på fyrgården. Den dag kom præsten gående gennem Ørkenen fra byen. Han havde konen med som dåbsgæst, og fyrmesteren stod fadder.

Her starter Agnetes historie om fyrgården. Til vores fortælleaften på lørdag vil hun med udgangspunkt i sine egne erindringer og forældrenes historier berette om livet på fyrgården fra 1942 til 1946. Det år blev hendes far forflyttet til Hanstholm Fyr. Og et nyt kapitel begynder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar