Det er slut. Vi fortæller ikke flere historier på denne blog. Nye opgaver kalder. Vi skal videre.Besøg vores 2010-projekt på www.naboernekommer.blogspot.com
tirsdag den 18. august 2009

Fortællerne fra AnholtFortællinger i fyrtåret er blandt andet musik. Det er også erindringer og historier. Sådan som de bliver fortalt af Anholts egne fortællere.

Lørdag aften plejer vi at samles i fyrtårnets kasematter for at opleve fortællingerne i toner og ord. Det gør vi også i år - lørdag den 29. august!

Her er det Aksel Striim, som spiller klarinet, og Etly Steenberg og Inga Rasmussen (begge fra Anholt), der beretter om livet på Anholt og i fyrgården (foto fra 2007).

3 kommentarer:

 1. Etly Steenberg kommer også og fortæller på lørdag. Hun ved en masse om Anholts historie og kan anekdoter om stort og småt fra øens historieskrivning.

  Hun er også med til at drive øens lille museum. Mon ikke hun kan nogle historier om andejagter og andre fuglefortællinger fra Anholt.

  SvarSlet
 2. Hvad er det for noget med kasematter ved fyrtårnet? Jo, tårnet var i begyndelsen af 1800-tallet en del af en større engelsk fæstning.

  Englænderne, som var på Anholt fra 1809 til 1814, kaldte fæstningen Fort York, og den omfattede flere bygninger og en fæstningsmur. Og så altså kasematterne, som de engelske soldater byggede rundt om tårnets fod. De 2 store rum var beskyttelsesrum for både mandskab og materiel.

  SvarSlet
 3. Etly fortalte slet ikke om andejagter i lørdags. Hendes fuglefortælling handlede om turisten, der kommer til øen som en trækfugl fra fremmed himmelstøg - og rejser igen, når sæsonen er slut.

  Hun fortalte historien om hr. Kellermann, den dansk/amerikanske sømand, der var en flittig gæst på øen i mange år, og som inden sin død stiftede et legat med det formål at støtte anholtboerne.

  SvarSlet