Det er slut. Vi fortæller ikke flere historier på denne blog. Nye opgaver kalder. Vi skal videre.



Besøg vores 2010-projekt på www.naboernekommer.blogspot.com




søndag den 16. august 2009

Vi er på vej til fyrtårnet

På fredag drager vi af.
I ti dage befolker vi fyrgården ved fyret på Anholt.
Vi skal arbejde i otte dage.
Den niende og tiende dag åbner vi fyrtårnet og fyrgården og inviterer dig indenfor - til en anderledes verden der mellem Ørkenen og havet.

Vi fylder tårnet med fortællinger. Fortællinger i musik. Og i ler og tekstil. I myter, sagn og erindringer. Og i installationer.
Fortællinger fra stedet.

I otte dage bruger vi fyrtårnet, fyrgården, havet, stranden og Ørkenen som inspiration og som materiale. Den 29. og 30. august åbner vores gæster dørene til fyrtårnet og finder det, vi har samlet og skabt.

For nogen af os er det femte år i træk, at vi skaber nye fortællinger fra fyrtårnet på Anholt.

I år er vi flere, end vi plejer, og i år vil vi se, hvad der sker, når vi sætter temaet Fugle sammen med begrebet Fyrtårn.

Vores mål er at skabe en begivenhed, som kan kaste nyt lys på fyrtårnet, på Anholt, på havet, på os og på vores gæster.

Vi er Katrine Faber, Aksel Striim, Malene Pedersen, Sabine Popp, Tabea Dürr, en håndfuld tilrejsende medhjælpere og et par fortællere fra Anholt.

1 kommentar:

  1. Ørkenen er ikke en ørken, slet ikke, overhovedet ikke – sådan geologisk og botanisk set. Det øde og bakkede landskab er en blanding af moseområder, birkelunde, stenrevler, klitter og lavheder.

    Et af Ørkenens særkender er de mange laver. Her findes op mod 250 arter af lav – og nogen af dem er så sjældne, at de er en botanisk attraktion. Blandt andet derfor er Ørkenen fredet.

    Tidligere blev Ørkenen kaldt Højene eller Heven. Og endnu tidligere var her fyrskov, og indtil langt op i 1800 tallet hed landskabet Skoven. Men i dag er det Ørkenen, selvom her hverken er oaser, fatamorganaer, kameler eller beduiner.

    SvarSlet