Det er slut. Vi fortæller ikke flere historier på denne blog. Nye opgaver kalder. Vi skal videre.Besøg vores 2010-projekt på www.naboernekommer.blogspot.com
mandag den 31. august 2009

Hjemrejse

I dag er vi rejst hjem fra fyrgården. Efter ti dage derude.

Katrine, Aksel og Sabine gik sammen med en håndfuld af vores store og små hjælpere ad Nordstrand til havnen og færgen.
Tabea tog med flyet til Varberg sammen med Eva, som er en af fyrgårdens ejere, og som har hjulpet os med fortællingerne.
Malene havde kortest vej hjem. Hun skulle hjem til sit hus på Bygaden i Anholt By.

Vi på færge-holdet drog af klokken 6. Vores første stop var allerede ved fyret (gåturen fra fyrgården til fyrtårnet tager kun 2 minutter). Her sagde vi farvel til det svenske flyverhold (Tabea og Eva). Og nogle af os vendte et sidste blik tilbage mod Totten og sælerne derude på øens allerøstligste spids.

Vi gik med den opgående sol i ryggen. Og med klitterne og Ørkenen på vores venstre side. Flere gange mødte vi store flokke af sorte, krumhalsede fugle – det var skarv – i luften og på stranden.

Klokken 8.15 nåede vi havnen. Et kvarter før færgeafgang. Kl. 8.30 blev trosserne halet ind, og vi slap Anholt.

3 kommentarer:

 1. Her på bloggen har vi tidligere kun lige nævnt Totten og sælerne. Så her er lidt forklaring:

  Totten er et sandrev, som danner Anholts østligste spids og altså ligger øst for fyrgården og fyret. Her holder Anholts store sælkoloni til.

  Selvom vi ikke har skrevet om sælerne her på bloggen, så har de været en vigtig del af vores liv her på fyrgården. Vi har set dem ligge og hvile i sandet. Og vi har set dem lege i vandet.


  På Totten har der siden 1981 været sælreservat. Her følger en gruppe forskere fra Danmarks Miljøundersøgelser sælernes liv. Det kan man læse mere om via dette link: www.dmu.dk/Dyr_planter/Dyr/Havpattedyr/SaelerDanmark/S%C3%A6lm%C3%A6rkning+Anholt.

  SvarSlet
 2. Vi hörde regnspov strax utanför flygplatsen. Den lät som Niels på lördagskvällen. Tabea

  SvarSlet
 3. Jeg kviser meg inn, der det allerede er noen - ellers blir jeg så alene med min forsinket kommentar... Først nå har jeg kommet hjem etter en lang tid på reisefot. Jeg har fremdeles ikke peiling på hvilke fugler det er jeg ser eller hører - men etter dette prosjektet ser og hører jeg dem så mye tydeligere! Med større vemod enn før følger jeg flokkene med trekkfugler som drar sin vei i disse dager...

  SvarSlet