Det er slut. Vi fortæller ikke flere historier på denne blog. Nye opgaver kalder. Vi skal videre.Besøg vores 2010-projekt på www.naboernekommer.blogspot.com
tirsdag den 25. august 2009

En kunstmaler kom forbi


I slutningen af 1800-tallet var kunstmaleren Carl Rasmussen flere gange på Anholt. Han var her blandt andet for at male den altertavle, som stadig findes i Anholt Kirke.

Men han var også på besøg i fyrgården og malede et stort oliemaleri af fyrtårnet set fra Nordstrand. På maleriet ser man en enlig kvinde, som bliver hentet af to mænd i en en-mastet jolle. Er det fyrmesterens kone på vej til Anholt By? Eller skal hun videre til et større skib og på en længere rejse til Grenå eller København?

Carl Rasmussen, der er kendt som marinemaler og grønlandsfarer, blev født på Ærø i 1841. Han druknede i 1893 midt på Atlanterhavet på vej hjem fra Grønland, da han faldt overbord fra Briggen Peru, sandsynligvis mens han malede. Hans liv er skildret i Carsten Jensens bog Sidste rejse fra 2007.

1 kommentar:

  1. I går var jeg inde i Anholt By. Havde et par ærinder og gik også forbi kirken for at se Carl Rasmussens altertavle der.

    Det er en mørk og dyster skildring af Jesu vandring på er oprørt og dræbende hav.
    Altertavlen blev sat op 1890 og erstattede et nadverbillede, som var malet på sammenlimede brædder, der havde slået store revner.

    Sognepræst Thorvald Jørgensen skrev dengang: ”Da den gamle altertavle er meget brøstfældig og tillige meget grim, besluttede anholterne at sætte en ny, og en sådan blev da kjøbt i året 1889. Den blev malet af marinemaler Carl Rasmussen, kostede med ramme 1000 kr. og blev indviet den 5. Juli 1890.”

    SvarSlet