Det er slut. Vi fortæller ikke flere historier på denne blog. Nye opgaver kalder. Vi skal videre.Besøg vores 2010-projekt på www.naboernekommer.blogspot.com
torsdag den 27. august 2009

Katrine, svalen og nattergalen

Den græske myte om kong Tereus og dronning Prokne fra Thrakien er en grusom historie om svigt, løgn, barnemord og hævn. Men i Katrines version findes også et håb om forsoning og en ny begyndelse. Og her spiller fugleægget en vigtig rolle. I øvrigt optræder hærfuglen, svalen og nattergalen i den gamle historie, som simpelthen hedder Svalen og Nattergalen.

Katrine fandt myten, da hun søgte stof til fuglefortællingerne her i fyrtårnet. Hun faldt for figurernes stærke karakterer og temaet om kærlighed og hævn.

På lørdag optræder Katrine og Aksel med tre små scener fra fugle-myten, som i deres version er krydret med blandt andet håndtrommer og benfløjter. I løbet af eftermiddagen finder man dem i tårnet – i kasematten i bunden og i lampehuset helt oppe i fyrets top.

1 kommentar:

  1. Det æg, som Katrine bruger i fortællingen om Tereus og Prokne, har Sabine lavet af papirler. Det kan man se på et af Simons fotos, som vi bragte her på bloggen tidligere i dag.

    Det store æg symboliserer for Katrine det kosmiske æg og er knyttet til beretningerne om verdens skabelse og fortællinger om genfødslen og den nye begyndelse.

    SvarSlet